Kaapstad

Kaapstad… What’s not to like? Zon, zee, strand en dan die prachtige Tafelberg die boven de stad uit steekt. Wat een machtig mooi plaatje. Kaapstad is echt genieten! Maar waar te beginnen? Ik heb hieronder een aantal hotspots beschreven die je niet mag missen als je op vakantie bent in Kaapstad!

De Tafelberg
Met de kabelbaan omhoog om te genieten van een geweldig uitzicht. Wow! Kaapstad op z’n best! Wil je het iets avontuurlijker aanpakken? Loop dan omhoog en met de kabel naar beneden. Er zijn verschillende wandelroutes, elk met zijn eigen moeilijkheidsgraad. Of bewandel Lion’s Head, tegenover de Tafelberg, bij Signal Hill.

Camps Bay
De plek waar de ‘hipsters’ zitten. Vanuit het centrum kan je langs de kust naar Camps Bay rijden. Je komt dan langs de Clifton beaches. Elk strand heeft zijn eigen publiek. Een strand voor families, het andere voor modellen, maar wel even zoeken naar de ingang.

V&A Waterfront
Ja, dit is dus toeristenattractie nummer 1! Winkeltjes en restaurantjes allemaal gelegen aan de haven. Een grote shopping mall erbij. Je kan er heerlijk struinen. Wat mij betreft zeker niet een must-see, maar wel vermakelijk.

Robbeneiland
Wie zich wil verdiepen in de cultuur van Zuid-Afrika heeft aan een tour naar Robbeneiland een goede. Je gaat eerst met de boot. Na zo’n 45 minuten kom je dan aan bij Robbeneiland. Met een beetje geluk zie je robben of een walvis. Op het eiland zal de tour worden gegeven door een oud-gevangene. Je krijgt dus de geschiedenis en hoe het leven op het eiland was, uit eerste hand te horen.

Wine estates
Er zijn zoveel wine estates dat het moeilijk kiezen is. Wil je graag wijn proeven samen met chocola? Kies dan voor Waterford. Wil je graag wijn proeven met kaas? Ga dan voor Fairview. Ben je meer op zoek naar een prachtig uitzicht? Kies dan voor Delaire of Tokara. Persoonlijk vond ik de picknick bij Warwick heerlijk en handig met (of zonder) kids! Mijn advies? Huur een driver met auto en laat je rijden. Extra genieten van je wijn!