Johannesburg

JIMG_2952ohannesburg! Een stad waar je van leert te houden. Een stad met tegenstellingen en een stad met veel verschillende gezichten. Johannesburg geeft niets prijs, Een stad met bijzondere plekken, maar die niets prijs geeft. Veel toeristen slaan Johannesburg over, maar dat is eigenlijk hartstikke zonde. Een stad die je moet kennen om de mooie spots te ontdekken want Johannesburg geeft niets prijs. Rauw en charmant tegelijk. Alhoewel Johannesburg een ‘oud’ en een ‘nieuw’ centrum heeft, is mijn ervaring dat Jozi  (zoals het ook liefkozend genoemd wordt) veel verschillende, leuke spots heeft zonder dat er één plek echt uitspringt. Wil jij Johannesburg ervaren, dan heb ik hieronder een aantal tips voor je! Let’s get Jozilicious!

 

Neighbourgoods market & Market on Main

Johannesburg heeft een aantal markten die heel populair zijn. Het zijn geen markten in de Nederlandse zin des woords. Ze doen eerder denken aan festivals: veel eten, veel drinken, live muziek en.. oh ja, je kan er ook wel wat kopen. Elke markt heeft zo zijn eigen karakter en dynamiek. Ben je een paar dagen in Johannesburg, dan kan ik je er een aantal echt aanraden! Op zaterdag is in Braamfontein de Neighbourgoods market: hip and happening Jo’burg gaat hier heen. Op zondag is er Market on Main bij de Maboneng precinct: heerlijke foodstalls tussen de ateliers. Zit je liever in de buitenlucht? Dan is op zondag de Farmers market in Fourways een aanrader: het voelt als een festival in je eigen achtertuin.

44 on Stanley

Zoek je een spot waar je behalve een restaurant, ook nog winkeltjes of ateliers hebtIMG_3079? Johannesburg heeft er meerdere! Een deel van deze spots zijn ‘revamped’ of ‘revitalized’. Elk heeft zo zijn eigen sfeer en elk heeft zo zijn eigen vermaak. Handig om te weten als je een tripje naar Johannesburg plant! Erg relaxed: 44 on Stanley: een goede Italiaan en een beer garden: hoeveel meer heb je nodig op de vrijdagavond?

 

Hillbrow, Soweto, NeIMG_3607wtown

Een must do: het apartheidsmuseum. Ik word niet echt vrolijk van deze trip down memory lane… Wil je meer in de tegenwoordige tijd blijven? Wat dacht je dan van de Graffiti tour in Newtown door P.A.S.T. experiences? Via de verschillende kunstwerken nemen ze je mee naar de problemen die nu in Zuid-Afrika spelen. Maar ook de Hillbrow toer van Dlala Nje kan ik aanraden: middelpunt is de iconische Ponte tower… van decadentie naar verval… Wil je iets actievers? Dan is op de fiets door Soweto of Alexandra een mooie ervaring!